Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Tilladelse til udlejning

1 af vores 10 lejligheder har været sat til salg det sidste halve år(dødsfald) Nu spørger efterladtes børn, hvordan vi stiller os til en udlejning. I v edtægterne står der jo, at en andelshaver kan udleje i forbindelse med sygdom, udstationering osv. Men i forbindelse med død kan denne passus vel ikke bruges? Kan vi ændre vedtægterne og give tilladelse til udlejning, hvis en af de efterladte står som ejer og dermed er forpigtiget til at indbetale boligafgifterne?

Vores svar fra

Med lidt god vilje kan man vel få en tidsbegrænset lejekontrakt ind under ”osv”.

Hvis bestyrelsen har på fornemmelse, at der i medlemskredsen er modstand mod en sådan praktisk løsning, kan I skrive til alle medlemmer, at sådan gør I, med mindre nogen gør indsigelse inden en kortere frist og forlanger indkaldt til ekstraordinær generalforsamling.

I kan også skrue bissen på og gå i gang med at ekskludere medlemmet og sælge andelen på anden vis. Men det er næppe nemmere for foreningen at sælge andelen, end det er dødsboet, og hvis dødsboet løbende betaler boligafgiften og passer vedligeholdelsesforpligtelserne, er der vel ingen grund til at køre så hårdt på.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)
Direkte tlf. 96 31 33 60
E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.