Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Udlejning af værelse/udbedring af defekter v. fraflytning

I min andelsforenings vedtægter står: §12 stk.1 ” En andelshaver må hverken helt eller delvis overlade brugen af boligen til andre end medlemmer af sin husstand, medmindre andelshaveren er berettiget dertil efter stk, 2 og 3″ – Her står, at man må fremleje op til normalt 2 år, (efter selv at have beboet lejligheden i 2 år, og at man skal bebo lejligheden 1 1år, inden man må fremleje påny. )- Mulighed for dispensation.
Mit spm: Betyder ordet “delvist”, at jeg kun kan udleje et værelse i min andel efter samme regler? Dvs.. i op til 2 år, medmindre man dispenserer?
Mit næste spm. er, hvad jeg må leje værelset (adg. køkken/bad)ud for? Det er på knap 12m2, min egen boligafgift er 3487kr mdl samt varme 850kr, hybridnet 127 (andelen er på 93m2). Og hvordan med skat?

Vores svar fra

Ja, meningen er, at andelshaveren sammen med sin husstand skal bo i hele andelsboligen.

Vedtægterne indeholder tilsyneladende ikke regler for huslejefastsættelsen, så her skal lejelovgivningens regler følges. Og du må ikke udleje til et beløb, der er væsentligt over det lejedes værdi. Den kan være ganske svær at afklare. Uden at have set hverken området eller lejligheden kan der måske tages udgangspunkt i et beløb på 700 kr. pr. kvm pr. år. Du kan måske få oplyst huslejenævnets praksis ved at kontakte nævnet.

Det er muligt, at bestyrelsen kan meddele dispensation fra de meget stramme betingelser for fremleje.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.