Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Udlejning af andelslejlighed

Da jeg d.1/3-08 har overtaget ( købt ) en 3 værelses lejlighed i samme forening, men bestyrelsen har ikke kunne komme med en køber til min 2 værelses fra ventelisten og jeg har ikke nogle selv der er interesseret i at købe den, kan jeg så evt udleje den på en tidsbestemt kontrakt ?? evt 6 mdr. for så at have lidt tid til at få den solgt. 

Vores svar fra

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at salget af din andelsbolig er dit problem, og ikke foreningens/bestyrelsens.

Det ville være naturligt, at du udlejede din gamle lejlighed på et tidsbegrænset lejekontrakt mhp. at du finder en køber, idet du heller ikke må eje mere end en lejlighed i København som ikke bebos, idet der er bopælspligt i alle ejendomme. Finder du ingen køber, og er lejligheden ikke udlejet, risikerer du at kommunen anviser en lejer til lejligheden. Omvendt skal du gøre dig klart, at udlejningen kan over en længere periode give lejeren visse rettigheder, som gør det meget svært at opsige lejemålet.

Udlejning kræver naturligvis, at der er hjemmel til i foreningens vedtægter, og det kræver typisk også bestyrelsens godkendelse.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 43 01 12
Email: rnil@advodan.dk -| www.advodan.dk/holbaek ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.