Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Udlejning af andelsbolig – vedtægtesændringer

Jeg og min mand købte hus i april 2007, og satte derfor vores andelslejlighed til salg. Slaget af denne andelslejlighed er så ikke sket endnu og vi kunne nu godt tænke os at vide om der er mulighed for at vi kan leje lejligheder ud, selvom der i Hjørnets husbestemmelser står at det må vi ikke. Vi har i april 2008 til generalforsamlingen lagt op til at gå tilbage til en tidligere reglement fra Hjørnet, hvor man gerne måtte leje sin andelslejlighed ud – så længe at lejerne blev godkendt af bestyrelsen. Som svar til dette var at den ene bestyrelses medlem sagde at man ikke bare sådan kan gå tilbage til en tidligere bestemmelse. Men jeg har opfattelsen af at så længe der er flerstemmelse for en ændring kan dette vel godt lade sig gøre. Hertil ligge vore nye hus i samme kommune er dette et problem med henblik på udlejning af vores andelslejlighed.

Vores svar fra

Vedtægterne for foreningen angiver hvorledes beslutninger træffes. Hvis vedtægterne skal ændres vil det med høj sandsynlighed kræve et kvalificeret flertal (2/3 af stemmerne). Når det er angivet at udlejning ikke må ske, er der desværre ikke noget at gøre ved det.
Jeg kan ikke se, at det skulle være et problem at i bor i samme kommune som en udlejningsbolig der tilhører jer.

Venlig hilsen

Klaus Falkenberg, advokat
Dir: 96 31 33 29
E-mail: mailto:klfa@aalborg.advodan.dk |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.