Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Udlæg fra fogeden

Jeg er lidt forvirret ang. udlæg i andelsbolig. 1 dec. 2010 overtog jeg en andelsboligen. Betaling for andels boligen foregik sådan at min mor lånte mig penge, og der blev udfærdiget et gældsbevis igennem advokat, derefter har min mor nedskrevet hele min gæld til hende igennem gavebeløb – som forskud på arv. Alt er nedskrevet og min mor er deres afgået ved døden. Mit spørgsmål er: Jeg skal i fogedretten tirsdag d. 17 maj 2011 ang. gæld til sparekassen himmerland som ønsker udlæg. Kan de tage udlæg i andelsboligen, når jeg ikke har taget lån i den ? Fordi min mor og hendes veninde sagde altid at det kunne de aldrig gøre så længe jeg ikke tager lån direkte i boligen. Så jeg er en lille smugle forvirret. Jeg får skoleydelse og har ca 5500 udbetalt om måneden og har derfor ikke haft muligheden for at afbetale min gæld i banken på nuværende tidspunkt og ragede mig uklar med banken over det. Jeg er også høj gravid er sat til 1 juni , hvis de kan tage udlæg i andels boligen , betyder det så at vi ryger ud af hus og hjem ? eller hvordan hænger det sammen?

Vores svar fra

Jeg har forstået, at du skylder penge, og at du er blevet indkaldt til at møde i fogedretten. Her kan der foretages udlæg i dine ejendele, herunder i andelsbolig og arv.

Reglerne for andelsboliger er ændret flere gange de seneste år med henblik på at forbedre finansiering af købesummen. Det er fortsat tvivlsomt, hvad en udlægshaver kan bruge sit udlæg til – udover at han får del i købesummen ved senere salg. For andelsboligen er svær at sætte på tvangsauktion, så længe du overholder dine forpligtelser overfor andelsboligforeningen. Men det er ikke umuligt, og derfor bør du træffe afdragsaftale med kreditor i fogedretten.

Jeg vil gætte på, at din bank vil være sikker på, at den ikke bliver snydt – og derfor foretager udlæg i alle dine ejendele. Jeg vil gætte på, at banken ikke har nogen interesse i at sætte andelsboligen på tvangsauktion således, som markedet ser ud for tiden.

Men nogen garanti kan jeg ikke give, og du må derfor leve med uvished.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 96 31 33 60 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.