Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Udlæg fra andelsforening i andelshavers andel

En andelshaver skylder mange månders husleje, ialt kr. 30.000 reel husleje, derudover kommer der minusrenter på. Har jeg forstået det rigtigt, at vi som andelsforening via retten kan gøre udlæg i skyldners andelsbolig. Skyldners andel er sat til salg.

Jeg er bange for, at hvis købesummen afregnes til sælger og hvis andelsboligen er pantsat, så får vi aldrig vores penge igen. Hvad skal vi gøre her?

Vores svar fra

Købesummen skal ved et salg indbetales til andelsboligforeningen. Det fremgår formentlig af vedtægterne. Og netop dette forhold gør, at foreningen får mulighed for at modregne sit tilgodehavende.

Alligevel bør I gå i gang med en incassosag. For en sådan tager lang tid, og jeres tilgodehavende vokser. I sidste ende kan I tage initiativ til en eksklusion, hvorefter andelsboligen kan sælges, og jeres tilgodehavende kan modregnes i købesummen.

I bør checke, at jeres vedtægter er indrettet som nævnt.

Venlig hilsen
Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.