Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Udgift til gulv: Hvem skal finansiere?

Hej. Medio december 2007 solgte vi vores andelsbolig og med overtagelse 1.marts 2008. Køberne af andelsboligen har set andelsboligen flere gange, og flere gange har vi vist dem, at trægulvet i andelsboligen skal slibes. Det er slidt. Det var helt ok med dem (de vil blot hyre en mand til at komme og slibe gulvet), og medio december underskrev de så købskontrakten. Men i fredags (29.2.08) ved den sidste gennemgang af boligen – den gennemgang hvor det skal tjekkes, om alt virker i huset (vand, varme etc.) – påpegede formanden for andelsboligforeningen, at vi skulle betale en del af gulvslibningen (hun har tidligere lavet to gennemgange af andelsboligen, men har ingen af gangene lagt mærke til eller nævnt, at gulvet trængte til en slibning). Er vi juridisk forpligtiget til at betale en del af beløbet, når købskontrakten er underskrevet? Eller er vi i vores gode ret til at sige, at vi ikke vil betale noget, idet køberne har set og købt boligen i den stand, den er?

Vores svar fra

Såfremt det kan bevises, at køber har været indstillet på at betalt gulvslibning, samt at formanden to gange har beset andelen, uden at gøre indsigelser, så er det købet der – som aftalt – skal betale, og så er den i øvrigt ikke længere. Ikke så meget fordi det er »købt som beset«, det er sjældent en god indgangsvinkel, men fordi køber udtrykkeligt at accepteret afslibningen.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.