Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Udelukkelse af bestyrelsesmedlemmer

Vi har nogle uoverensstemmelser i bestyrelsen, som jeg håber I kan hjælpe med. Vi er 2 medlemmer, der har vores bolig til salg, som har foreslået, efter anbefaling fra jer, at vi ændrer vedtægterne, så det bliver muligt at fremleje/udleje andelen. Det er foreningens formand så ophidset over, at hun nu har indkaldt suppleanterne til bestyrelsesmøde, hvor kasserer og bestyrelsesmedlem/sekretær er blevet bedt om at blive væk under henvisning til vores vedtægt §29 stk. 1, som lyder: ‘Et bestyrelsesmedlem må ikke deltage i behandlingen af en sag, såfremt han eller en person, som han er beslægtet eller besvogret med eller har lignende tilknytning til, kan have særinteresser i sagens afgørelse’. Mit spørgsmål er: kan formanden udelukke vores deltagelse, eller skal vi modsætte os dette? Vi er interesserede i,  at foreningens medlemmer får de bedst mulige fremtidsvilkår. Under de nuværende samfundsmæssige omstændigheder, samt manglende salg i vores område, har vi derfor bedt om jeres råd, som advokat Thomas Damsholt har svaret på den 28/6 2010 med ordlyden:’Ja, jeg synes i skal revidere jeres vedtægter, så de tager højde for en rimelig udlejning/fremlejning.I er nødt til at kontakte en boligadvokat om den nærmere udformning af vedtægter’. Jeg håber på et hurtigt svar, da formanden har indkaldt til møde i næste uge, og vi gerne skulle kunne komme med et modtræk inden.  

Vores svar fra

 

Jeg er ikke enig i formandens holdning.

Det afgørende er, at I eller bestyrelsen jo ikke selv kan bestemme jer for denne tilladelse – den skal vedtages som en vedtægtsændring på en generalforsamling for at blive gældende.

Hvis bestyrelsen ikke er enig i dette spørgsmål om behov for vedtægtsændringer, kan bestyrelsen blot meddele generalforsamlingen/andelshaverne dette.

Konklusion : Jeg mener I har ret til at deltage i bestyrelsesmødet.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.