Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Udbetaling af overdragelsessum: Renter

Jeg har spørgsmål til den tid der går fra administrator modtager penge fra køber og til sælger modtager pengene. Vores administrator bruger 3 – 4 uger som jeg på ingen måde kan forstå. De har i over 2 måneder vidst at min lejlighed bliver solgt så de burde have forberedt salget i dette tidsrum. Deres argument er at de skal sikre sig at jeg ikke har optaget pant i lejligheden efter den blev sat til salg. Men eftersom de holder andelsbeviset og hverken bestyrelse eller administrator har lavet en erklæring om mit ejerforhold for brug ved pantsætning, mener jeg ikke at der er noget argument for den lange sagsbehandling. De skal selvfølgelig undersøge om der er noteret pant i andelsboligbogen. Jeg har optaget pant i 2006 til et banklån. Jeg har talt med banken, som oplyser at der ikke er noget argument for 3- 4 uger i forhold til deres pant. Dette kan de formentlig klare på overdragelsesdagen og derefter udbetale overdragelses summen. Har jeg forstået sagsbehandlingen korrekt? Og hvem tilfalder renterne i de 3- 4 uger som sagsbehandlingen tager?

>b>

Vores svar fra

Køber skal normalt indbetale overdragelsessummen mindst en uge før overdragelsesdatoen for at sikre, at beløbet bliver betalt, inden nøgler mv. udleveres til køber.

Køber har efter overdragelsesdagen 14 dage til at indsende indsigelser over lejlighedens stand (fejl og mangler), som – hvis køber får medhold – skal modregnes i overdragelsessummen. Når disse 14 dage er gået, skal administrator bruge et par dage på at lave slutopgørelsen og overføre beløbet til sælger.

Nogle andelsboligforeninger har indført den praksis, at maksimalt en uge efter overdragelsesdagen, skal sælger have udbetalt 50-70 % af overdragelsessummen, da der meget sjældent (praktisk talt aldrig) indkommer klager over fejl og mangler, som overstiger 30 % af overdragelsessummen.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.