Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Udbetaling af købesum til sælge

 Vores vedtægter siger, at købesummen skal betales til andelsforeningen, som så videregiver den til sælger. Bestyrelsen kan dog tilbageholde et beløb til dækning af el og varme og evt. reparationer. Nu har en af vores andelshavere sat andelen til salg gennem en ejendomsmægler. Når andelen bliver solgt, vil køber betale købesummen til ejendomsmægleren, som så skal betale hele summen videre til andelsforeningen. Det betyder, at sælger må ud og låne penge til mæglersalæret. Normalt sker betalingen til mægleren automatisk, når køber betaler. Inden sælger får pengene er salæret fratrukket. Men det kan de jo ikke nu. Derfor, kan vi i bestyrelsen godtage, at ejendomsmægleren tager ”sin bid” før han videregiver købesummen til foreningen? Bestyrelsen synes det er i orden, men kan ikke vurdere konsekvenserne. Skal vedtægterne først ændres?  

Vores svar fra

 
Det lyder fornuftigt.
 
Hvis blor der er midler til at  betale kreditorerne og evt. udlæg samt en fornuftig reserve til at imødegå evt. mangler kan jeg ikke se noget problem.
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.