Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Udbedring af ulovlige installationer

Findes der nogen faste regler for præmisserne i forbindelse med overdragelse af lejligheder med ulovlige installationer – e.g. farlige elinstallationer eller ulovlige gamle lofter af bløde plader? Min andelsforening opererer ikke med fradrag pga manglende vedligehold, men bliver man ikke nødt til at forholde sig til de omkostninger som overtageren vil have i forbindelse med udbedring af ulovlige forhold? Disse udgifter kan jo ikke nødvendigvis henregnes som forbedringer.

Vores svar fra

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – vil der som udgangspunkt gives et afslag for mangler. Hvis udbedringen af manglerne i følge ABF´s forbedringskatalog indebærer en forbedring, er det i princippet ligegyldigt om det er sælger eller køber, der forestår udbedringen.

Foreningen/bestyrelsen har dog pligt til at sikre at ulovlige mangler bliver afhjulpet.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.