Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Udbedring af kuldebro

Vi har for nylig solgt vores andelslejlighed og de nye ejere fandt en mugplet bag et skab, som vi havde givet med i købet. Derfor blev der udarbejdet en rapport, og den viste at muggen skyldes skimmelsvamp. Årsagen til at skimmelsvampen er opstået skyldes en kold ydervæg i ejendommens konstruktion og hvis der ikke havde stået et skab op af den mur, var svampen ikke opstået. Vi har ikke på noget tidspunkt vidst eller fået at vide, at vi ikke måtte stille et skab op af den mur, og rapportens konsulent sagde, at det kunne man ikke vide med mindre, man var fagmand. Nu skal skaden udbedres på vores regning (ca. 40.000 kr.), men vi vil lige undersøge, om det udelukkende er vores skyld at svampen er opstået eller om det vil give mening at foreslå at regningen deles med andelsboligforeningen eller helt betales af foreningen.

Vores svar fra

Kuldebroer i konstruktioner som foresager skimmelsvamp må være foreningens problem alene og bør derfor ikke lægges den fraflyttende andelshaver til last. Der kan selvfølgelig være særlige forhold omkring dette skab og hvorledes det er opsat der taler modsat. Jeg vil derfor råde Eva til at kontakte en fagmand på området til at udtale sig om årsagen.

Vi står selvsagt til rådighed hvis det skulle være aktuelt.

Med venlig hilsen

Martin Yde

Ingeniør, Dir.

ARI Byggerådgivning A/S

www.ari.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.