Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Udbedring af el i 3 år gammel lejlighed

Vi bor i en andel der er knap 3 år gammel. Der er nedsænket loft i badeværelset med tre spot indbygget. Det ene af spottene er i stykker og har været det lige siden vi flyttede ind, men bygherren har ikke repareret det selv om vi flere gange har gjort dem opmærksom på det. Vi står nu overfor at skulle sælge vores andel, og kommer vel til at hæfte for den manglende spot, hvis den ikke bliver lavet. Vi har kontaktet vores administrator, som mener, at eftersom det er næsten tre år siden vi konstaterede fejlen, er der ikke noget at gøre nu. Men der må vel være en eller anden form for garanti på det elarbejde, der er udført i bygningen, da den blev bygget?

Vores svar fra

Uden kendskab til, hvorfor det ene spot ikke virker, er det ikke muligt at give et konkret svar.

Skyldes defekten i spottet at har været mangelfuldt fra start af kan der i udgangspunktet gennemføres mangelkrav mod bygherre. Det forudsætter at det bevises at der er tale om en oprindelig fejl – at defekten eksempelvis skyldes fejlmontering eller lignende.

Er spotte ”bare gået i stykker” uden at det skyldes oprindelige fejl, som var til stedet ved andelsboligforeningens køb af ejendommen, kan der ikke rettes krav mod bygherrer med mindre denne har afgivet garanti, hvilket ville være usædvanligt.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.