Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ubetalte pantbreve

Hej, Mit spørgsmål vedrører en meget kompliceret sag, men jeg vil prøve at forklare de vigtigste detaljer, så godt jeg kan. Min kæreste har købt en andelslejlighed pr. 1/3 09 som vi nu bor i. Andelsforeningen er angivet som sælger af boligen på vores købskontrakt, idet boligen var et tvangssalg. Vi har købt igennem en mægler. Vi har lånt penge i banken til at betale købssummen på 700.000 samt 100.000 ekstra til istandsættelse. Vi er nu blevet oplyst af vores bank om, at der er 2 ubetalte pantbreve i vores lejlighed, og at de ikke kan låne os pengene, hvis de ikke bliver betalt ud. Banken, som kan ikke se hvad grunden til dette skulle være, har kontaktet administrator, som skulle have lydt “ansvarsforskydende”. Bank har også kontaktet den tidligere ejer, med de har problemer med at kommuikere med ham. Vi har selv prøvet at kontakte administrator og andelsforeningen, men de er meget sparsomme med oplysninger og siger de venter på, at en advokat skal afgøre hvad der skal ske. Derudover, siger de, at der kun er tale om et pantbrev, hvor banken siger der er to. Dvs. lige nu bor min kæreste og jeg i en halv-færdig lejlighed som vi ikke kan istandsætte færdig da banken selfølgelig ikke vil låne os penge til dette, før pantbreve er gået i orden. Mit spørgsmål er så bare om I kender nogle ligene sager? Er der noget vi kan gøre? Burde vi anskaffe os en advokat? Vi har fået at vide af banken, at vi i værste fald kan miste lejligheden, eller selv blive nød til at betale pantbrevene ud, og det er vi selvfølgelige ikke interesserede i.

Vores svar fra

Kære spørger,
I forbindelse med køb af en andelslejlighed, skal køber betale den aftalte pris for andelen med tillæg af forbedringer. Beløbet indbetales normalt på andelsboligforeningens konto. Andelen må maksimalt sælges til den værdi, som er opgjort i regnskabet og vedtaget på seneste generalforsamling. Andelsboligforeningen eller dennes administrator skal herefter sikre, at sælger har indfriet sin gæld, før købesummen bliver afregnet til sælger. Det er administrators eller andelsboligforeningens ansvar, at gælden bliver indfriet. I skal skrive et brev til både administrator og andelsboligforeningen, hvor I truer med sagsanlæg, hvis de ikke sørger for og bekræfter, at gælden er slettet inden 10 dage. Send brevet med indleveringsattest, så I kan bevise, at I har sendt brevet. I skal samtidig true med, at hvis gælden ikke er slettet inden 10 dage, så vil I antage en advokat til at føre jeres sag, og med deraf følgende omkostninger for administrator eller andelsboligforeningen. Hvis brevet ikke løser sagen, må I gå til en advokat. Undersøg om I evt. kan få fri proces ? Hvis administrator eller foreningen oplyser, at gælden er slettet (det skal I have pr. brev med forpligtende underskrifter), kan I få jeres bank til kontrollere om gælden er slettet i andelsbogen.

Med venlig hilsen
Klaus Folmann
Erhvervsrådgiver
Direkte: 32 66 61 13
 

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.