Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

U-kompetent bestyrelse

Efter generalforsamling blev gl. bestyrelse afsat/de gik pga. en voldsom diskussion om nødvendigheden af en stor huslejestigning. Dette blev nedstemt og i stedet vedtaget en for-lille stigning hvis man ser på vedligeholdelsesplan samt køb af nye vaskemaskiner. (Der har ikke været huslejestigning i over 10 år på nær sidste år, hvor en lille stigning blev vedtaget som ikke var nok) Spg.
Den nye bestyrelse forventes at ville forkaste vedligeholdelsesplan, udarbejdet af rådgiver der stod for vores byfornyelse i slut 90’erne, samt droppe de fleste serviceaftaler for at udføre arbejdet selv.
Jeg forventer heraf en andelsværdi forringelse og nul opsparing til nødvendigt arbejde/udbedring på bygningen. Er der intet man kan gøre for at forhindre en udhulning af vores andelsværdi og forfald af en byfornyet bygning med mange komplicerede tekniske installationer som jeg er bange for at den nye bestyrelse ikke kan overskue/varetage?
Repræsentanten for vores adm.firma har desværre holdt sig fuldstændig passiv og har ikke stået frem og rådet andelshaverne ved Generalforsamlingen som jeg ville forvente de burde.

Vores svar fra

Det er meget normalt, at der i andelsboligforeninger kan være meget forskellige opfattelser af, hvor meget der i budgettet skal afsættes til vedligeholdelse og forbedringer, herunder til hvor der skal spares op til formålet. Diskussionen hænger også naturligt sammen med størrelsen af boligafgiften, hvor nogle medlemmer hurtigt bliver klemt ved en stigning, mens andre har brede skuldre.

Umiddelbart er der efter min opfattelse ikke så meget at gøre, hvis du er kommet i et mindretal, der har et højere ambitionsniveau end flertallet. Ud over at bruge din stemme i beboerdemokratiet til at overbevise de andre. Herunder er det også min erfaring, at der er meget store forskelle på grundlaget for vedligeholdelsesplaner, da der selv blandt fagfolk ses meget forskellige opfattelser af, hvordan man skal vedligeholde en ældre bygning, og af hvornår man bliver nødt til at foretage mere gennemgribende renoveringsarbejder.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.