Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Tydning af vedtægter ang. vedligeholdelse

Jeg købte en andelslejlighed d. 1/9 sidste år, og har nu modtaget min varmeopgørelse for 1/9 2009-31/5-2010. Jeg betaler 425 kr. pr. måned acontobeløb til varmeafgift. Min lejlighed er på 41 kvm, og er udstyret med 2 radiatorer, en i bad og en i stue. Jeg har været nød til at udstyre mig med en el-radiator, for at kunne holde lejligheden varm, da radiatorerne ikke varmer nok op. Der samles luft i, som jeg tømmer tit, men det har ingen virkning. Jeg havde pga. el-radiator regnet med, at mit varmeforbrug var begrænset, men jeg har nu modtaget en ekstraregning på 2.300 kr. Det vil sige at jeg i alt skal betale 6.204 kr. for opvarmning af en 41 kvm. stor lejlighed. Det lyder helt grotesk for mig. Nu er det sådan, at jeg godt kunne tænke mig at udskifte den store radiator i stuen og evt. få tætnet eller skiftet min hoveddør, da der siver kold luft ind, den er skæv i toppen og flugter ikke med karmen. Jeg har derfor fundet vores vedtægter frem og kan se at vi benytter os af en standard § 10. stk. 1: ” Al vedligeholdelse i boligen påhviler andelshaveren, bortset fra vedligeholdelse af fælles forsynings-ledninger, udskiftning af udvendige døre samt vinduer. Andelshaverens vedligeholdelsespligt omfatter også eventuelle nødvendige udskiftninger af bygningsdele og tilbehør til boligen, f.eks. udskiftning af gulve og køkkenborde. Andelshaverens vedligeholdelsespligt omfatter også forringelser, som skyldes slid og ælde.” Nu er spørgsmålet så om det er mig eller foreningen der skal betale for ny radiator samt tætning el. evt. ny hoveddør? Og i så fald hvem jeg så skal kontakte, om det er formanden eller administrator?

Vores svar fra

Du bør kontakte administrator for at få en afklaring af dette.
Hoveddøren skal du normalt selv vedligeholde, men om du kan kræve en ny radiator må afklares med foreningen.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.