Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Tvangsauktion?

Min datter bor til leje i en andelsbolig og har gjort det igennem 1½år. Ejeren (andelshaver) har ikke råd til, at eje andelen og der har været en aftale om evt. køb. Min datter startede i sept 2010 en elevplads og har ikke mulighed for, at låne pengene til et køb. Pt presser andelshaver på idet hun er helt ude rent økonomisk. Spørgsmålet er, hvad der sker hvis andelshaver går personligt konkurs, hvad sker der så med hendes andel? Administrator siger, at det er en fordel for andelsforeningen, kan min datter så købe lejligheden billigere end tidligere salgspris? Og bliver min datter sat på gaden fra dag til dag? Hvordan skal vi forholde os?

Vores svar fra

Hvis ejeren (andelshaveren) af den lejlighed, hvor din datter bor til leje, går personligt konkurs, vil andelen højest sandsynligt blive på tvangsauktion (tvangssalg).
På tvangsauktionen kan alle byde og højestbydende ’vinder’ lejligheden. Hvis der skyldes penge til en bank med sikkerhed i lejligheden, vil banken sikkert også byde på lejligheden.
Den person, som køber lejligheden, vil udover andelen også overtage brugsretten (og brugspligt) til lejligheden.
Set med din datters øjne, så er det lidt risikabelt, at vente på et tvangssalg, da hun risikerer, at der vil være en køber, som byder højere end hende og så må din datter fraflytte lejligheden.
Jeg håber, dette besvarer dit spørgsmål. Har du flere eller uddybende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig igen.

Med venlig hilsen
Colliers Ejendomsadministration A/S
Carsten Volden
Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.