Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Tvangsarbejde eller bøde

Spørgsmål: Hvilken forpligtelse har man til at deltage i fælles arbejde, lige vedtaget på generalforsamling og derfor i vedtægterne; men den såkaldte arbejdsweekend er opslået forinden og andelshaverne har ikke modtaget referat endnu. Desuden er alle forpligtet til at meddele skriftligt bestyrelsen om “lovlig” grund til udeblivelse samt hvis man ikke deltager så skal man betale 200 kr, der bliver trukket via huslejeopkrævningen. Er dette lovligt? Jeg mener at det er grundlovsstridigt ( og ifølge internationale konvektioner som danmark har underskrevet) at udskrive tvangsarbejde samt at foreningen skal have en lovpligtig arbejdsskadeforsikring. Er det lovligt at opkræve pengefor manglende deltagelse?
Kære Mikael  Der er ikke noget ulovligt ved at opkræve et beløb for manglende deltagelse, og såfremt det fremgår af vedtægten som en pengepligtig ydelse vil manglende betaling også kunne medføre eksklusion. Der er dog den hage ved det at du siger det netop er vedtaget og det kan muligvis stille tingene lidt anderledes idet en vedtagelse sandsynligvis alene kan forpligtige nye andelshaver samt de andelshaver der tilsluttede sig ændringen. Dette da jeg er af den formening at det er en væsentlig ændring som muligvis ville have haft betydning da man flyttede ind såfremt det havde være kendt at der i foreningen var betaling for manglende deltagelse i arbejdsweekender. Håber i finder en løsning. Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.