Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Tvangauktion

Hvad indebærere en tvangsauktion? Hvordan står man bagefter? Der er også noget noget der hedder tvangssalg, hvad er forskellen? Hvad er omkostningerne ved tvangsauktion/tvangssalg? Lejligheden er sat til salg og fraflyttet, foreningen truer med tvangsauktion, huslejen bliver betalt til tiden hver måned, kan de sætte lejligheden på tvangsauktion alligevel? Der er bopælspligt i lejligheden, som ikke bliver opfyldt. Vi har siden 1/1-11 stadig ikke fundet en mulig køber.

Vores svar fra

Hvis I ellers betaler den løbende boligafgift forekommer det ikke korrekt, hvis foreningen varsler tvangsauktion, da tvangsauktion som udgangspunkt forudsætter betalingsmisligholdelse. Derimod lyder det som en eksklusionssag, hvor bestyrelsen truer med eksklusion, hvis I ikke opfylder bopælspligten og dernæst med en tvangssalg.

Hvis bestyrelsen ekskluderer jer med god ret, har I ikke længere medlemsrettigheder, herunder indstillingsret til, hvem der skal overtage andelslejligheden. Så vil bestyrelsen kunne sætte jer ud af lejligheden/skaffe sig adgang og ”tvangssælge” andelen til trejdemand for markedsprisen.

Salget vil i givet fald typisk ske via en ejendomsmægler, som tager sædvanligt mæglerhonorar.

Om bestyrelsen har rimelig anledning til at ekskludere jer, kan jeg ikke svare på – alene på baggrund af de foreliggende oplysninger. Her bør I nok søge konkret rådgivning hos en advokat. Men hvis lejligheden allerede står til salg (og tom), har jeg dog umiddelbart svært ved at se, hvad andelsboligforeningen skulle få ud af at ekskludere jer, hvis I p.t. loyalt bestræber jer på at få solgt lejligheden til en realistisk salgspris – og såfremt bestyrelsen i øvrigt er velinformeret herom.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver,så kontakt mig for en uforpligtende snak på xxxx eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.