Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Trælofter

Spørgsmål: En lejlighed i vores andelsforening skal sælges. I badeværelse og entre er der for mange år siden opsat træplader direkte på det oprindelige loft. Vurderingsmanden siger at det er ulovligt, og at de skal pilles ned for sælgers regning. Sælger siger, at trælofterne blev lavet inden loven trådte i kraft, og at de derfor godt må blive siddende. Hvad er rigtigt? Og hvor præcist står reglerne? (og hvornår trådte de i kraft?)

Vores svar fra

Du har sendt mig på en længere opklaringsopgave! Jeg kan ikke svare på alle dele af spørgsmålet uden at få nogle supplerende oplysninger.
 
Reglerne for beklædninger på lofter og vægge findes i bygningsreglementet. Det nyeste bygningsreglement, som netop er trådt i kraft, indeholder skærpede krav til brandmodstandsevnen af beklædninger på lofter og vægge. Disse regler er så skærpede, at selv papbeklædningen på gipsplader giver for stor brandværdi.
 
Det tidligere regler siger, at beklædninger ikke må kunne brande. Derfor skal beklædninger af træ være ”gennembrandimprægnerede”, eller alternativt skal overfladen være bemalet med brandhæmmende maling.
 
Det aktuelle loft er efter al sandsynlighed ulovligt. Bygningsreglementet har indeholdt disse bestemmelser lige så langt tilbage, som jeg kan huske. Det vil i denne sammenhæng sige til i hvert tilfælde 1977.
 
En nødvendig oplysning er, hvornår loftet er etableret.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.