Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

To navne på andelsbevis?

“Den omstændighed, at en andelslejlighed købes af flere personer sammen, medfører ikke en opdeling af medlemskabet og må derfor accepteres af andelsboligforeningen med mindre, at vedtægterne udtrykkeligt forbyder det.” Er det rigtig forstået, at en bestyrelse IKKE kan/må nægte at skrive to navne (samboende par) på andelsbeviset allerede ved køb? Dette er IKKE eksplicit forbudt ifølge foreningens vedtægter, som i øvrigt følger almindelige standardvedtægter. Jeg vil gerne sælge til et par, som naturligt nok vil have begge navne på beviset, men det afviser formanden.

Vores svar fra

Kære Spørger,
 
Det skal accepteres af formanden/bestyrelsen hvis det ikke udtrykkeligt er anført i vedtægterne at kun en person kan købe.
 
 
Med venlig hilsen
 
  
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.