Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Tilsidesættelse af vurdering

  Er det muligt at tilsidesætte vurderingen af fejl og mangler ved salg? Jeg og min kæreste har købt en andel november 2006. Der var tale om et dødsbo med mange fejl og mangler. Lejligheden havde tidligere været udlejet. Derfor var foreningen sælger. Foreningen fik af administrator udfærdiget en vurdering af lejlighedens tilstand, der (konservativt) fandt fejl/mangler i størrelsesordenen 30.000 kroner. Alligevel spillede foreningen ud med ikke at ville give nedslag. Vi argumenterede (skriftligt) for et nedslag med henvisning til andelsboligloven, en generalforsamlingsbeslutning om et muligt nedslag, praksis i foreningen og vurderingen. Foreningen lod forstå at det var et sælgers marked og at et nedslag ikke ville komme på tale. Trods dette udsagn fik vi efterfølgende papirer, hvor der var givet nedslag for omkring 14.000,- for en række af vurderingens poster. Mine spørgsmål lyder nu: Er det muligt på denne måde at tilsidesætte en vurdering? Er det muligt at gøre krav gældende nu halvandet år senere?

Vores svar fra

Ifølge andelsboligforeningsloven skal der gives nedslag for fejl og mangler og jeg vil derfor anbefale, at I uden ophold kontakter en advokat, hvis I ikke kan blive enige med foreningen, idet der dog er en risiko for, at I kan have fortabt kravet ved passivitet.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.