Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Tilladelse til bygning af carporte

Vi er en forening med 12 medlemmer i 3 huse af hver 4 lejligheder.
Spørgsmål: Ved vores forestående generalforsamling er der tre af medlemmerne der vil stille forslag om tilladelse til at bygge carport på vores p-plads. Er det foreningen der skal søge byggetilladelse? De pågældende skal vel også have et flertal af medlemmerne med på ideen for at få lov til at bygge. Flertallet har ikke bil, så den store interesse er der jo ikke, men hvordan griber vi sagen bedst an. Der har aldrig været carporte før, så er vi også i tvivl.

Vores svar fra

Det kan gøres på flere måder:

1. Andelsboligforeningen opfører carportene og udlejer dem til interesserede andelshavere. Det indebærer, at andelsboligforeningen søger byggetilladelse, financierer byggeriet og står for vedligeholdelse og forsikring

2. Andelsboligforeningen tillader, at andelshavere for egen regning opfører carportene. Det vil normalt indebære, at carporten kan sælges sammen med andelsbeviset som en individuel forbedring. Andelsboligforeningen skal acceptere byggeriet, da det sker på andelsboligforeningens grund. Det er således op til andelsboligforeningen at stille de fornødne betingelser til konstruktionen og den fremtidige vedligeholdelse.

Der kan tænkes forskellige mellemløsninger.

Hvis I vælger løsning nr. 2, kommer initiativet fra medlemmer, der således stiller forslag på en generalforsamling. Det bør gøres i god tid forinden generalforsamlingen, så bestyrelsen kan nå at forholde sig til dig.

Forslaget kan enten være meget specificeret med byggeansøgninger, tegninger m.v. – det er at foretrække i en mindre andelsboligforening som jeres – eller det kan være et forslag om, at bestyrelsen skal give tilladelse på nogle nærmere vilkår.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.