Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Tilbygning

Vi har talt om at bygge til vores andelsbolig, men mangler at finde ud af hvad loven siger om tilbygning, så dette håber vi at I kan hjælpe os med. Vores hus er pt. nitifem kvm…skriver dette da jeg ikke kan bruge mit ni tal….grunden er 3000kvm, fællesarealet udgør ca 15000kvm. Vores forening er lidt atypisk idet den ligger i en lille by, Rakkeby nær Hjørring. I foreningen bor ingen pensionister, kun lønmodtagere, flere med børn. Vores spørgsmål er : må vi bygge til?

Vores svar fra

Der er i andelsboligloven ingen begrænsninger i forbindelse med dit ønske om at bygge til.

Når du ønsker at bygge til, skal du først have andelsboligforeningens tilladelse. Det får du ved at stille forslag om det på en generalforsamling. I selve forslaget skal du tage stilling til, hvad du vil betale for det ekstra jord, som du skal købe af andelsboligforeningen samt at din boligafgift vil stige tilsvarende.

Hvis generalforsamlingen accepterer dit forslag, skal du søge kommunen om byggetilladelse.

Tilbygningen skal leve op til de regler og krav, som stilles i gældende love og regler. En arkitekt vil kunne hjælpe dig med at sikre, at disse regler overholdes.

Jeg håber, ovennævnte besvarer dit spørgsmål. Har du uddybende eller yderligere spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Venlig hilsen

Carsten Volden
Direktør

Direkte +45 58 58 37 72 | Mobil +45 40 84 43 33
Telefon +45 70 23 00 78 | Fax +45 70 23 00 41
cvo@colliers.dk

Colliers Ejendomsadministration A/S
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 5. sal, 1850 Frederiksberg C
www.ceadm.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.