Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Tilbagetrækning af købsaftale

Er det muligt at tilbagetrække en underskrevet købaftale? Jeg har købt en andel og fundet frem til at der mangler godkendelse af renovering af WC/bad. Der forelægger ikke nogen godkendelse på kommunen samt regninger på renovation. Jeg har gjort bestyrelsen samt administrationshuset, som står for overdragelsen opmærksom på dette. Køber ønsker nu at tilbagetrække aftalen pga mangler.

Vores svar fra

Som køber har du som udgangspunkt ikke nogen mulighed for at trække dig tilbage fra en handel ”alene” fordi, du har konstateret, at badeværelset ikke ses godkendt/registreret hos kommunen. Her forudsætter jeg, at din fortrydelsesret jf. loven på 6 hverdage efter aftalens indgåelse – mod betaling af 1 % af købesummen – allerede er udløbet.

I dette tilfælde må du formentlig nøjes med at rejse et krav mod din sælger for ”mangler” ved badeværelset. Her må du undersøge hvilke krav, som kommunen vil stille for en godkendelse, herunder omkostningerne forbundet hermed. Hvis alt i badeværelset måtte være lavet helt efter reglerne på tidspunktet for udførelsen (evt. af en autoriseret håndværker) behøves den ”retlige” lovliggørelse/registrering hos kommunen ikke nødvendigvis at være dyr.

Hvis der dog viser sig at være væsentlige og meget dyre mangler at udbedre i badeværelset, så bør du snarest kontakte en advokat for at få konkret rådgivning, herunder for at få rejst kravet overfor din sælger uden unødigt ophold. I meget grelle tilfælde kan en køber godt være berettiget til at hæve et køb efter retspraksis, men så skal mangler og udbedringsomkostninger være (meget)dyre, herunder meget væsentlige set i forhold til købesummen. Det er dog undtagelsen.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.