Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Tilbageholdt beløb ved salg af andel

Vi har solgt vores andel pr 1/3 2008. Der er tilbageholdt kr 11.500. Køber har klaget over skjolder på 5-6 fliser i badeværelse. Skjolder var der også da der blev lavet vurderingsrapport og gav ikke anledning til bemærkninger. Da det ikke er en skjult fejl og mangel, mener vi ikke at vi skal betale for det. Køber skriver til os at det ikke er deres pligt at se lejligheden igennem inden køb. Vi har kontaktet administrator + bestyrelsen for råd i forbindelse med denne sag, men de vil intet gøre og siger at det er en sag mellem os og køber. 30/6 meddelte køber at de ville tage kontakt til syn og skønsmand. I sept. rykkede vi køber, men de havde endnu ikke gjort noget. Vi føler os faktisk lidt til grin og efterlyser svar på hvor længe de kan tilbageholde vores penge og hvor lang tid efter indflytning der kan laves syn og skøn. Vi forstår heller ikke bestyrelsens svar, da det jo er dem der har an modet om tilbageholdelse af pengene. Hvilke muligheder har vi? Kan administrator beholde beløbet i al evighed?

Vores svar fra

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – har køber 14 dage efter overtagelsen til at komme med ydereligere mangelindsigelser.

Hvis køber kommer med en indsigelse fremgår det af vedtægten, at bestyrelsen – hvis kravet skønnes rimeligt – kan tilbageholde et beløb, som først udbetales, når der foreligger forlig eller dom mellem køber og sælger.

Det er derfor korrekt, at det som udgangspunkt er en sag mellem jer og køber.

Jeg vil foreslå, at I bliver enige med køberne om, at få foretaget en nyt syn og skøn samt at i retter jer efter resultatet af dette. I bør også tage stilling til, hvem der skal afholde omkostningerne hertil.

Hvis ikke køberne reagerer, vil jeg anbefale at i kontakter en advokat.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.