Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Tilbageholdelse af beløb ifm. skjulte fejl og mangler ved andelsboligkøb

Jeg købte i efteråret en andelsbolig. Umiddelbart efter overdragelsen fandt jeg nogle skjulte fejl og mangler i lejligheden i form af ulovlige el-installationer samt ulovligt opsat glasvæv i brusekabine, hvorfor jeg stillede krav om at få tilbageholdt et beløb, og administratoren har derfor tilbageholdt et beløb. Udgifter til reparation løber op i 25.000-30.000 kr. og de håndværkere jeg har haft til at kigge på det siger at det er ulovligt udført arbejde. Sælgers advokat afviser mit krav med begrundelse om at den 5 dages frist overdragelsessaftalen giver til at gøre opmærksom på skjulte fejl og mangler er overtrådt og at de nævnte fejl og mangler var synlige ved overtagelse. Det bør her bemærkes at administrator ikke mener jeg har overskrevet den 5 dages frist, og både administrator og jeg har gjort opmærksom på overfor sælger, at jeg ifølge andelsboligloven har 6 måneder til at gøre opmærksom på skjulte fejl og mangler. Derefter nægter sælger at svare, da svaret lyder at jeg kan lægge sag an, da sælger ikke har tænkt sig at foretage sig noget. Det tilbageholdte beløb er derfor stadig i admninistrators varetægt, som venter på at vi afgør sagen indbyrdes, hvilket er svært når sælger ikke vil svare. Hvad bør jeg som køber gøre, eller hvad har jeg af muligheder?

Vores svar fra

 
 
Du er nødt til at anlæge sag så tvisten kan blive afgjort.
 
Du har ikke reageret for sent.
 
Tal med en advokat og prøv at få et forlig med sælger.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.