Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Tilbagehold af 10.000Kr.

Spørgsmål: Jeg solgte d. 1. dec. 2007 min andelslejlighed på Østerbro. Andelsboligforeningen tilbageholdte så 10.000Kr. til evt. diverse. Der er nu snart gået 3 mdr. siden salget, og den nye ejer er begyndt at istandsættelejligheden, bla. med nedrivning af en væg. Formanden har så fortalt nu at døren til lejligheden skal males på min regning, men det blev der ikke nævnt noget om da vurderingsmanden var på besøg. Det første jeg undre mig over er at det kommer så længe efter, og at det er på ydersiden af døren altså den ud mod trappen. Skal det virkelig gå på min regning efter over 2 mdr??? og så skulle maling af døren i følge formanden løbe op i 3.000Kr. Hvor længe må de tilbageholde de 10.000Kr. af mine??? I forvejen tjente de gode renter af salgs beløbet på 1,5 mio. som stod på deres konto i godt 2½mdr., inden jeg fik pengene. Hvad har jeg af ret her??? Hvis jeg virkelig skal betale for maling af døren, har jeg så ret til selv at finde en maler???

Vores svar fra

Det afhænger af hvad I har aftalt ifm. fraflytningen.

Udgangspunktet er, at foreningen skal gøre eventuelle mangelskrav gældende inden 14 dage fra fraflytningen og i modsat fald vil disse krav være bortfaldet med mindre der er tale om skjulte fejl og mangler.

Med hensyn til tilbageholdelse af de 10.000 kr afhænger det af om der er rimelig formodning for at beløbet vil gå til dækning af eventuelt overforbrug af diverse forbrugsregnskaber som ikke kunne afregnes på tidspunktet for de fraflytning. Hvis der ikke er formodning for dette har du krav på at foreningen frigiver dig dine bundne midler.

Jeg vil opfordre dig til at kontakte en advokat og få vurderet sagen snarest muligt, idet det lyder som om der ikke er helt styr på foreningens administration.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rnil@advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek 
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.