Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Tidsfrist for udbetaling ifm. salg

Jeg vil høre om der er en lovmæssig frist for udbetaling af salgsbeløbet ifm. salg af andelsbolig. Eksempel: Jeg har solgt min andelsbolig pr. 1/12-2007 til en købesum på 1.600.000kr. Beløbet indbetales til andelsboligforeningen, som efterfølgende overfører pengene til mig. Er der en lov for hvor lang tid der må gå før pengene overføres til mig?

Vores svar fra

Nej der er ingen lovfastsat frist for hvor hurtigt du skal have dine penge udbetalt, men foreningen/administrator må naturligvis ikke tilbageholde penge som der ikke med rimelig begrundelse skal tilbageholdes til eksempelvis modregning i forventede forbrugsafgifter eller konstaterede mangler ved andelsboligen.

Hvis du føler at du har ventet urimeligt længe på dine penge, og der ingen begrundelse er for dette, og foreningen/administrator ikke vil forklare forsinkelsen, må jeg opfordre dig til at kontakte en advokat mhp. juridisk assistance til inddrivelse af dine penge.

Urimeligt længe skal i den sammenhæng forstås som en periode på længere end én måned, uden man dog generelt kan sige noget om hvor lang tid det må/bør tage at berigtige en andelsbolighandel, idet der er flere parter som skal involveres i handlen herunder banken, foreningen og køber.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 43 01 12
Email: rnil@advodan.dk -| www.advodan.dk/holbaek ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.