Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Tidsfrist for “tilbagebetaling”?

I forbindelse med salg af vores andelslejlighed pr 1/4 ´08, er der efterfølgende opstået problemer med bl.a. et sænket køkkenloft som uden vores vidende er ulovligt som følge af, at det blokerer for udluftningen i muren. Endvidere har bestyrelsen efter salget kommet med indsigelser omkring prissættelsen af forbedringerne som er ca. 40.000 kr. Arkitekten som har synet lejligheden har alene sat priserne hvilket tilsyneladende ikke er acceptabelt for bestyrelsen. Arkitekten som synede lejligheden er nu blevet langtidssygemeldt og der er nu uden om min vidende bestilt en ny arkitekt/vurderingsmand som “forfra” skal vurdere forbedringerne og køkkenloftet. NU er mit store spørgsmål, hvem skal betale den nye arkitekt (ca. 3500 kr) – og hvor længe må bestyrelsen trække/nøle sagen og har de ikke PLIGT til at komme med eventuelle indsigelser vedr. vurderingspris INDEN overdragelsen? Køber skriver jo under for prisen på vurderingen og det ulovlige køkkenloft kan man nok ikke gøre det store ved, altså jeg mener det må jeg vel udbedre økonomisk selvom der efterhånden er gået 1½ måned siden overdragelsen! 

Vores svar fra

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – skal prisen i tilfælde af uenighed fastsættes af en voldgiftsmand, der også tager stilling til, hvem der skal afholde omkostningerne.

Hvis det ikke er en voldgiftsmand, vil det som udgangspunkt være foreningen, der skal bekoste en fornyet vurdering i mangel af anden aftale.

Sagens skal naturligvis fremmes indenfor rimelighedens grænser, idet bestyrelsen kan gøre indsigelse indtil selve aftalen skal godkendes og iøvrigt, hvis spørgsmålet bliver bragt op på ny, i henhold til reglerne herom i vedtægten.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.