Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Tidsbegrænset udlejning

 Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste i hendes lejlighed, og har i den forbindelse tænkt mig at leje min egen lejlighed ud. Jeg har læst mig frem til at det ikke er muligt at kunne opsige en lejer med mindre lejekontrakten på forhånd er tidsbegrænset. Selv i det tilfælde skal man have en særlig grund for at gøre den tidsbegrænset, da den ellers kan blive kendt ugyldig. Når jeg er flyttet sammen med min kæreste og gerne vil se tiden an inden jeg sælger min egen lejlighed, er det så tilstrækkelig begrundelse? Hvis man i en tidsbegrænset lejekontrakt indføjer at både lejer og udlejer har 3md opsigelsesvarsel, vil det så være gyldigt eller kun gælder for lejeren? Jeg håber I kan hjælpe med at afklare spørgsmålene

Vores svar fra

Lejekontrakten skal gøres ophørende således at lejeren uden yderligere varsel skal fraflytte lejligheden senest pr den fastsatte dag om maks 2 år. Et gensidigt opsigelsesvarsel på 3 måneder er ikke tilstrækkeligt, hvorfor du skal anføre at lejeaftalen er gældende indtil den fastsatte slutdato, hvor det er ophø½rt uden yderligere varsel. Du skal endvidere skrive i lejeaftalen at lejligheden skal sælges om 2 år, medmindre du vælger at flytte tilbage. Du skal således ikke lade dig lokke til at  forlænge lejekontrakten ud over de 2 år, men insistere på at lejeren skal fraflytte senest pr slutdatoen. Du kan ikke i  lejeperioden opsige din lejer , hvis du før tid ønsker at komme tilbage i lejligheden.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.