Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Tidligere sager om Eksklusion

Vi har i vores forening et medlem der gentagen gange har chikaneret de øvrige beboere. Det har været i form af at lukke luften ud af cykler, smide beskidt vasketøj på parkederde biler, verbale overfald (psykisk terror) samt ignorering af henstillinger i forhold til husreglerne. Vedkommende er invalide pensionist idet hun har fået en hjerneblødning for ca. 10 år siden. Det er sansynligvis denne hjerneblødning der har gjort at hun ikke er ved sine fulde fem. I vores paragraffer står der at man kan eksludere et medlem såfremt de er til gene de øvrige medlemmer eller skader foreningen på andenvis. Jeg tror det er en formulering fra andelsboligernes standardvedtægter. Mit spørgsmål til jer; Der er således ingen tvivl om at man kan eksludere et medlem i henhold til paragrafferne, men har I erfaring med hvor “grælt” tilfældet skal være førend man får medhold i retten ( hvis det kommer så vidt)? Findes der domme i lignende sager?
 

Vores svar fra

Der findes en ganske omfattende domspraksis særligt i forhold til lejelovens regler om ophævelse/opsigelse. Praksis ifølge disse regler – ofte i form af en direkte henvisning hertil i vedtægten – kan bruges ved vurderingen af, om en andelshaver kan ekskluderes.
 
I forbindelse med eksklusionssager er det ofte ikke blot et spørgsmål om andelshaveren har udvist eksklusionsbegrundende adfærd, men i særlig grad et spørgsmål om denne adfærd kan dokumenteres under en retssag.
 
Hvorvidt jeres forening kan vinde en eksklusionssag beror på en helt konkret vurdering af sagen og jeg vil derfor anbefale foreningen at rette henvendelse til en advokat for at få en vurdering af sagen.
 
 
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.