Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Tidligere ejers ansvar vej fejl og mangler

I 2008 købte min kæreste og jeg en andel. Blandt de forbedringer vi købte med var bl.a. renovering af badeværelse, herunder el-arbejde (indbygningsspot, gulvvarme, mv.). Her i 2010 har vi solgt lejligheden videre, og i forbindelse med det obligatoriske el-tjek bliver det opdaget, at el-arbejdet fra 2006 er ulovligt udført i et sådan omfang at udbedring løber op i små 20.000 (estimat fra elektriker). De nye ejere er naturligvis helt uden skyld i dette, og min kæreste og jeg har på intet tidspunkt være klar over at det var udført ulovligt. Vi har altså købt ulovlige forbedringer, som el-tjek ikke har opdaget ved vores køb. Hvilke rettigheder og forpligtelser har min kæreste og jeg her? Kan vi holdes ansvarsfri, således at vi ikke skal dække for udbedring af de fejl vores tidligere ejer er skyld i. Vi kan bevise at vi ikke er skyld i de ulovlige installationer via vurderingsrapporter, hvor det fremgår at tidligere ejer har udført renoveringsarbejdet. Eller skal de nye ejere stille kravet mod os, og så må vi gå videre tilbage med kravet til ham vi købte andelen af? 

Vores svar fra

I er nødt til at give afslag til den nye køber.

I kan rette kravet mod sælgeren. I skal gøre det omgående og skriftligt. Det vil være en fordel hvis sælger selv kan se installationen før den bliver ændret.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.