Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Tidlig overdragelse af nøgler

  Jeg er i gang med at sælge min andelslejlighed, og overdragelsesdatoen er i aftalepapirerne sat til den 1.3.09. Da lejligheden imidlertid står tom, har køber og jeg talt om, at han kunne få nøglerne tidligt – evt. allerede den 12.2.09, altså om en uge. Så vidt jeg har kunne finde ud af, skal før jeg overdrager nøgler sørge for følgende ting: – dokumentation for, at overdragelsessummen er indbetalt til administrator – dokumentation for, at køber har forsikret lejligheden fra den dato, de ville få nøglerne udleveret – aflæsning af målere – overdragelsessyn Mit spørgsmål er så, om der er andre ting, jeg skal sørge for? Jeg vil helst ikke komme i klemme på nogen måde, f.eks. hvis der skulle ske et eller andet inden den officielle overdragelsesdato, og køber så vil forsøge at komme ud af aftalen eller sende regningen til mig. Mht. overdragelsessynet, har jeg fået at vide, at det ‘bare’ er viceværten, der checker, om evt. mangler i vurderingsrapporten er udbedret, men den rapport er lavet, da lejligheden stadig var møbleret – kan det blive et problem? Jeg er klar over, jeg måske virker over-forsigtig, men det er første gang, jeg handler bolig, så jeg vil bare gerne sikre mig, at handlen på ingen måde kan gå tilbage, eller at jeg lige pludselig kan ende med en kæmperegning, hvis jeg overdrager nøgler til køber inden den officielle overdragelsesdato.

Vores svar fra

Det ville være noget nemmere bare at aftale en tidligere overtagelsesdag skriftlig ved at lave et tillæg til overdragelsesaftalen. Overtagelsesdagen er den dag, hvor køber overtager risikoen for andel. Det bør derfor i nuværende situation aftales, at risikoen for andelen i enhver henseende overgår til køber fra nøgleudleveringen.

Overdragelsessynet bør laves når andelen står tom.

Venlig hilsen

Klaus Falkenberg, advokat
Dir: 96 31 33 29
E-mail: mailto:klfa@aalborg.advodan.dk |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.