Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Tavshedspligt i Bestyrelsen

Jeg er løbet ind i nogle problemer i vores andel,som jeg håber du kan være behjælpelig med at besvare. Har bestyrelsen i en andelsforening nogen form for tavshedspligt. i så fald hvilken og i & eller bekendtgørelse står det. Det forholder sig sådan at vi er igennem ca 4 år er bliver chikaneret af nogle naboer, og min mail har formanden videresendt til disse naboer, det omhandlede ikke dem. Mener jeg det er med forsæt, det er ret krænkende? Er det tilladt ?kan jeg gøre noget, udover at få væltet bestyrelsen.

Vores svar fra

Der gælder ikke nogen særlig tavshedspligt for bestyrelsen i en andelsboligforening. Der er altså ikke særlige regler herom.

Bestyrelsen er som udgangspunkt berettiget til at forelægge en klage for dem, som der klages over, så bestyrelsen kan modtage de pågældendes kommentarer hertil, og herefter tage stilling til sagen. Hvis bestyrelsen mener, at andre vil kunne medvirke til at oplyse sagen, vil bestyrelsen også kunne undersøge dette.

Ovenstående gælder ikke nødvendigvis enhver form for sager. Der kan være sager af en sådan art og karakter, at bestyrelsen ikke uden videre bør oplyse andre herom. OM det er tilfældet i denne sag, ved jeg ikke.

Med venlig hilsen
ADVODAN

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

ADVODAN | Ndr. Ringgade 70C | Skovsø | 4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00 | Dir: 57 86 46 10 | Fax: 58 50 03 77
E-mail: cjth@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.