Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Tabt boligydelse og delvis konverteringere fra andelsbolig til lejebolig.

Kære ekspertpanel Som I sikkert kan læse udfra mine tidligere indsendte spørgsmål, så er vi en andelsforening der lige nu revurdere vores fremtidige muligheder. Med de stigende priser på andelslejligheder er der ca. fire andelshaver her i foreningen (alle pensionister) som står for at miste en del eller hele deres ellers berettigede boligydelse fra København kommune da boligværdien bliver betragtet som formue. Denne boligydelse består af ca. 18.000 kr. årligt hvoraf 60 % er lån. I den forbindelse har jeg to spørgsmål. 1) Da dette dilemma nok også gælder for en del andre pensionister i andelsboliger i Københavns kommune, ville jeg høre om i kendte til et økonomisk alternativ (kompensation) der kunne veje op for denne situation? Pensionisterne her i vores andelsforeningen føler sig nemlig meget økonomisk afhængige af denne boligydelse og ønsker samtidig ikke at flytte herfra. 2) Er det muligt at omdanne ovennævntes fire andelslejligheder til lejeboliger? I så fald, hvor kan vi finde oplysninger om hvordan dette udføres i praksis og hvilken effekter det kan have på resten af andelsforeningen. P.t. består vi af 14 andelslejligheder og 5 udlejningsklubværelser. Med venlig hilsen Karoline Spaulding
Foreningsnavn: A/B Sankt Hans Gade 16 + 16A
Navn: Karoline Spaulding

Vores svar fra

Kære Karoline Spaulding
Jeg er dersværre ikke istand til at hjælpe jer i denne situartion. Probelmet er som du ganske rigtigt skriver kendt i flere foreninger men efter hvad jeg har kunne få oplyst findes der ingen nem løsning. Jeg vil anbefale at I tager kontakt til en boligadvokat der muligvis vil kunne hjælpe jer.

Held og lykke!

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.