Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Swap-lån

Jeg har for et stykke tid siden set på tekst-TV, at regeringen vil se på muligheder for omlægning af swap-lån i andelseboliger. Sker der noget på området?

Vores svar fra

En renteswap-aftale er en aftale med en bank om afdækning af den renterisiko, der er forbundet med en variabel rente. Som udgangspunkt er det er en fornuftig foranstaltning. Problemet er, at det er vanskeligt at forstå mekanismerne, og at der ikke har været sammenhæng i de forskellige transaktioner, som nogle foreninger har foretaget. Det kan der dybest set ikke gøres så meget ved.

Erhvervs- og Byggestyrelsen har i 2010 udarbejdet en vejledning om, hvorledes sådanne renteswaps påvirker andelsværdien og om, hvorledes de bør omtales i regnskabet. Hvis denne vejledning følges ved køber, hvad han går ind til. Men det forhindrer ikke, at foreninger har truffet vidtrækkende beslutninger om renteswaps, som ikke bare kan omgøres. Sådanne foreninger må tilskyndes til at søge rådgivning, så risikoen begrænses mest muligt i fremtiden.

Af regeringsgrundlaget fremgår et arbejde på udbygge informationsmaterialet til køber. Det vil formentlig resultere i blanketter for købsaftaler på samme måde som vi kender det fra ejerboliger.

Jeg er ikke sikker på, at jeg har svaret udtømmende på spørgsmålet. Det skyldes, at der findes andre former for swaps – og det kan være en anden form, der var omtalt i det indslag, du henviser til.

Venlig hilsen

Per Nielsen

Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.