Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Svamp i foreningen

 Vi fandt for noget tid siden en smule svamp i soveværelset, jeg fortalte det til et bestyrelses medlem dengang og fik der af vide at det bare skulle vaskes af. det var derefter ikke synligt i en tid, og vi har derfor ikke tænkt så meget over det, indtil nu igen hvor det er kommet frem igen, jeg har hevet noget af tapetet af for at se hvad der sker inde bag ved, og kan nu konstatere at svampen er imellem lagene af tapet og der er skjolder på vægen.. vi bor i en ende lejligheden på 4sal dvs. vi har 3 ydre vægge hvoraf det kun er den ene der er isoleret. vores 2 radiatorer sidder på hver sin side af skillevæggen imellem soveværelse og stue, så de kolde væge er lidt svære at holde varme.. jeg har ikke selv lavet noget ved væggene andet end at male, så ved ikke hvad der gemmer sig rundt omkring, men jeg ved at de også har problemet på 2 og 3 sal, mit spørgsmål er så. Er det os eller foreningen der skal betale for at finde ud af hvad det er for en svamp, hvor den kommer fra og for at få udbedret skaderne?

Vores svar fra

Som udgangspunkt har I ikke noget krav på, at foreningen skal afholde omkostningerne til undersøgelser, men hvis I selv afholder omkostningerne og det senere viser sig, at foreningen har ansvaret for afhjælpning af svampeskaden, vil I også i kunne forlange, at foreningen afholder rimelige omkostningerne forbundet med undersøgelsen, idet omfang denne har været nødvendig.

Jeg vil dog anbefale, at I indgår i en dialog med bestyrelsen/foreningen og bliver enige om hvorledes sagen skal håndteres.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.