Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Svamp – hvad har vi ret til?

Vi bor i en andelsbolig. Den 6 nov. opdagede vi at vi har svamp i soveværelset og selvom vi vaskede det ned, voksede det hurtigt og under 14 dage senere var det pludselig i bade stuen soveværelset og lidt på badeværelset. Det er kun på ydrevæggene som desuden er hullet og uden isolering. Vi har flere gange kontaktet bestyrelsen og selve ejendommen og de bliver ved med at holde os hen.
Nu 43 dage efter er der stadig intet sket. Vi er ikke de eneste i ejendommen der har fået svamp, men alligevel sker der intet.
Netop nu har vi lige snakket med ejendommen om hun fortalte at hvis vi skaffer en fagmand til at kigge på problemet, er det på egen regning. Vores spørgsmal er om vi har ret til at ejendommen skal skaffe en fra teknologisk institut eller lign. til at komme og kigge på problemet.

Vores svar fra

Ægte hussvamp er ikke at spøge med. Jeg kan ikke vurdere, om det er ægte hussvamp.

Jeg kan ikke forstå, at bestyrelsen tager så let på det. Jeg vil foreslå, at du skriver til bestyrelsen, så ingen bagefter kan sige, at sådan havde de ikke forstået det.

Jeg går ud fra, at I ikke har administrator. Hvis I har det, bør denne naturligvis adviseres.

Hvis du kan finde ud af, hvor bygningen er forsikret, kan du få opklaret, om der er tegnet forsikring mod angreb af svamp. Er der dét, kan du anmelde forholdet. Svamp breder sig meget hurtigt, og derfor vil forsikringsselskabet formentlig meget hurtigt foretage besigtigelse.

Eventuelt kan du kontakte andelsboligforeningens pengeinstitut, der formentlig kan sparke lidt liv i bestyrelsen.

Er alt forgæves, må du indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, der kan vælge en ny handledygtig bestyrelse.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.