Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Størrelse på gebyr fra bestyrelsen i forbindelse med salg?

Hvor meget kan en andelsboligforenings bestyrelse beslutte sig for at at tage i gebyr for et salg af andel? Jeg er blevet opkrævet dobbeltgebyr 2×5000 kr for at salg af min andel uden at bestyrelsens har brugt væsentlig meget tid på salget. Jeg har selv stået for udfærdigelse af overdragelsesdokumenter med formanden og kasserens vejledning. Jeg har selv fremvist boligen og benyttet mig af ejendomsmægler til salget. Bestyrelsen har efter egne regler selv stået for udsendelse af meddelelse om ledig bolig til intern og ekstern venteliste. herefter har jeg overtaget salget. Bestyrelsen har selv truffet enighed om beløbsstørrelsen uden at det har været fremsat som forslag på generalforsamling. Det fremgår ingen steder i vedtægterne om beløbets størrelse.

Vores svar fra

Det kan gyldigt vedtages af bestyrelsen hvis det er rimeligt.

2 x 5000,- kr. forekommer ikke rimeligt.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.