Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Størrelse af lofts- og kælderrum

Vi har overtaget en 100 m2 lejlighed i vores forening, hvor de fleste andele er på 50 m2. I den forbeindelse overtog vi det lofstrum, som den tidligere andelshaver rådede over. Rummet er en del mindre end vores gamle. Samtid bemærker vi, at alle andre med 100 m2 lejligheder i foreningen har 2 lofts- eller kælderrum eller i hvert fald et rum, der er mindst dobbelt så stort som vores. Mit spørgsmål er, burde størrelsen af arealer til opbevaring ikke svare til andelenes størrelse? Faktum er at vi betaler dobbelt så meget som de fleste for vores fælles areal men får det samme brugsværdi, som en andelshaver med en 50 m2 lejlighed… Jeg mener, at størrelsen af de fælles arealer, man som andelshaaver har brugsret til, burde svare til størrelsen af boligafgiften og dermed bidraget til fælles udgifterne. Bestyrelsen forvalter imidlertid fælles arealerne efter nogle hjembagte principper om, hvem har “mest brug” for opbevaringsrum osv. Hvad siger loven?

Vores svar fra

Der er ingen regler på dette område, det betyder at der skal være et opbevaringsrum men der er ingen regler for hvor stort dette skal være. Såfremt  I har overtaget det rum der altid har hørt til andelen er der efter al sandsynlighed ikke noget at gøre.

Håber I finder en løsning.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.