Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Stille en Administrator til ansvar?

Jeg kunne godt tænke mig at vide om en administrator i en ejerforening kan stilles personligt til ansvar for forsømmelse af sine pligter? Vi har i vores lille ejerforening på 4 ejendomme(4 ejere) et problem med den nuværende administrator. Administrator er en nuværende beboer, men personen har forsømt sine pligter så groft, at en sag om en 2 år gammel regning, nu ender med at gå i fogedretten, og med sikkerhed vil komme til at koste alle ejere en hel del penge. Administrator har på egen hånd besluttet at lade sagen gå via. retten, og ikke informeret resten af foreningen omkring omstændighederne i sagen. Dette medvirker selvfølgelig at resten af foreningen er meget utilfredse med administrators handlinger, og mener at denne bør stilles til ansvar. Men kan det overhovedet lade sig gøre?

Vores svar fra

Hvis jeres interne administrator har forsømt sine forpligtigelser overfor foreningen, er det potentielt muligt at pålægge denne at afholde de (mer)omkostninger, som forsømmelserne har medført for ejerforeningen. I sidste ende kan et erstatningsansvar pålægges ved dom.

Det beror dog på en meget konkret bedømmelse af hændelsesforløbet og det bagvedliggende krav/tvist, som er endt i fogedretten. Derfor kan jeg heller ikke komme et svar nærmere, men vil anbefale jer at tage kontakte til en advokat for at få en fyldestgørende vurdering af sagen og ikke mindst en korrekt håndtering af den igangværende tvist, hvor ejerforeningen er indblandet.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.