Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Stigning i værdi af andel

Jeg overvejer at købe en andel. Det er svært at forstå om det bedst kan betale sig at købe en andel eller en ejerlejlighed. De seneste år virker det som om andele er steget nærmest ligeså meget som ejerlejligheder. Hvordan kan det lade sig gøre- jeg troede der var en lov der holdt andels priserne nede? Det jeg prøver at forstå er hvor meget andele ( ca. i procenter) er steget i løbet af de sidste 10 år? Og om den stigning har tendens til at fortsætte? 

Vores svar fra

Vedrørende de generelle stigninger på andelsboligmarkedet, vil jeg foreslå, at du kontakter, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, Finansrådet eller DE (Danske Ejendomsmæglerforening) for at få et svar. Jeg er ikke bekendt med, at der skulle være lavet statistikker over andelsprisernes udvikling, men det kunne da være et forsøg værd.

De høje andelspriser skyldes, at andelsboligforeningens ejendom ifølge loven kan vurderes som var det en udlejningsejendom og da markedet også er steget for udlejningsejendomme, fremkommer der også nogle steder andelspriser, der kan sammenlignes med priserne på ejerlejligheder.

Der er dog stor forskel fra forening til forening, hvorledes andelskronen er fastsat. Dette vil blandt andet fremgå af referat og årsregnskab. Hvis du er i tvivl vil jeg anbefale, at du kontakter en advokat, der kan gennemgå samtlige dokumenter og rådgive dig yderligere.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.