Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Stiftelse af andelsforening og rådgivning i forbindelse med dette.

For 1½ år siden stiftede vi vores andelsforening, hvor vi fik et budget, som fastgjorde, at vi ville kunne sælge vores andel for ca. 800.000 kr. efter max ½ år. Dette budget gik vi til banken med og fik et lån, da andelen kun lød på 385.000 kr, så var det jo en god forretning! Efter lidt over et år blev det på generalforsamlingen slået fast, at økonomien var skidt, så man vedtog at nedskrive andelskronen. Både rådgiveren og bestyrelsen måtte erkende, at de var klar over, at dette ville ske ved stiftelsen af foreningen. Jeg mener, at vi har taget et lån på falske forudsætninger. Kan man stille bestyrelsen eller rådgiveren til ansvar?  

Vores svar fra

Hvis rådgiver og bestyrelse bevidst har tilbagehold sådanne oplysninger i forbindelse med stiftelsen – og det kan bevises – kan der være grundlag for en ansvarssag.

En nærmere vurdering kræver dog en gennemgang af sagen hos advokat

Med venlig hilsen
Martin Leth Hansen
Advokat

Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.