Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Stemmerettigheder

Vi købte i 1993 en ejerlejlighed som består af 2 lejligheder; en på første sal samt en kælderlejlighed som er erklæret lovlig til beboelse. Vi har i en periode beboet 1 sals lejligheden. Selve ejendommen består af 6 lejligheder (incl vores 2) Vi betaler 2 gange fællesudgifter. Alle 6 lejligheder har samme fordelingstal. Begge vores lejligheder er nu lejet ud til to forskellige lejere. Ved general forsamling; har vi en eller to stemmer?

Vores svar fra

Stemmeret for ejerlejligheder fremgår af vedtægterne. Normalt benyttes de tinglyste fordelingstal, som findes i den anmeldelse, der i sin tid blev udarbejdet, da ejendommen blev opdelt i ejerlejligheder. Normalt benyttes disse fordelingstal også ved fordeling af fællesudgifter. Det kan være, at dit fordelingstal er 2/6 – ellers forstår jeg ikke, at du betaler ”2 gange fællesudgifter”.

Der er begrænsning i stemmeretten, såfremt man ejer flere ejerlejligheder, der er udlejede.

Når du har ejet ejerlejligheden i så mange år, er der formentlig en pæn prisstigning. Du bør undersøge, om den vil være skattefri. Jeg vil tilråde, at du anmoder Skat om bindende ligningssvar, inden du overvejer salg. Gebyr herfor er kun 300 kr.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.