Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Stemmeret

Jeg bor i en andelsrækkehus med 10 enheder, jeg har boet allene i 9 år i huset. For 1 år siden flyttede min kæreste ind til mig. Vi skal have genetralforsamling her i marts, Har min samlever ( som har adresse her ) stemmeret på generalforsamlingen ? En bestyrelsesmedlem har sagt nej, hvilket vi ikke forstår. Sidste spørgsmål: Andelsbeviset lyder på 400.000 kr. i tilfælde af kritisk sygdom, må jeg så sælge huset for et beløb langt under de 400.000 kr. Jeg ved jeg ikke må tage mere end andelsbeviset er vuderet til. Jeg vil være glad hvis du vil svare mig inden 25. marts, da min samlever og jeg er meget i tvivl.

Vores svar fra

Med hensyn til hvem der har stemmeret på jeres generalforsamling, så skal det fremgå af foreningens vedtægter. Normalt har hver andel én stemme. Har du ikke selv mulighed for at møde op på den kommende generalforsamling, kan du også i vedtægterne se, hvem du kan give fuldmagt.

Ifølge loven, så må du maksimalt sælge din andel til den andelsværdi, som er besluttet på den seneste generalforsamling. Du må gerne sælge den billigere.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.