Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Spørgsmålets titel: 2.andelshaver,hvad betyder det?

Kære ekspertpanel. Min mor (87år)har netop købt et andelsbevis i sin bolig som hun straks har solgt videre til min nevø til 280.000kr.Hun bor nu til leje hos ham. Min nevø står nu som 1.andelshaver..og min søn som 2.andelshaver. Min mor ønsker ikke at min nevø skal kunne få hele formuen ved et evnt.senere salg..kun at han har mulighed for at leje lejligheden når hun engang ikke er mere. Hvad betyder det at være 2.andelshaver?Er det muligt at få lavet andelsbeviset om så det er mig og mine søstre der arver lejligheden…hvilket jeg syntes er mest rimeligt?

Vores svar fra

En andelstager skal have bopæl i sin andelsbolig, idet lov om andelsboligforeninger forbyder passivt medlemskab i  andelsboligforeninger.
Din mor kan således ikke lovligt bo til leje i sin andelsbolig, men hun skal selv eje andelen. Hun kan i et testamente foreskrive hvem der skal have ret til at købe andelen når hun er væk og hun kan formentlig i et brev til bestyrelsen meddele hvem der skal have lejligheden tilbudt i familiekredsen.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.