Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Spørgsmål til offentlig ejendomsvurdering

 For 2 år siden købte jeg min dejlige andelslejlighed. Dengang var andelsværdien på 1.550.000 kr., men jeg fik den ned på 1.300.00 kr. Jeg tænkte, at det var et godt køb. Jeg har sat lejligheden i fuldstændig stand med nyt køkken, bad, loft, gulve, vægge m.m. Sidste sommer fik jeg så den nye andelsværdi som lød på 1.200.000 kr. Lejligheden var altså faldet 350.000 kr. på bare 1 år. Nu skylder jeg altså mere end min lejlighed er værd- en situation jeg aldrig havde drømt om. Har altid haft ønske om, at når den skulle sælges så skulle jeg bare ud af det gældfri. Jeg er skrevet op til nogle dejlige lejelejligheder gennem et boligselskab og jeg forventer at jeg inden for 6-8 år for tilbudt sådan en og derfor vil sælge min lejlighed. Min store bekymring lige nu – som holder mig vågen om natten, er: Hvor stor sandsynlighed er der for at min lejlighed vil falde yderligere? I så fald hvordan mon situationen ser ud om 6 år? Hvad er klogest, at sælge min lejlighed nu og komme ud af det med en gæld på omkring 200.000 kr. eller skal jeg vente og så måske risikerer en gæld som er meget større om 6 års tid. Puha, jeg er så forvirret. Prøvede at kontakte SKAT for at høre hvordan den offentlige vurdering bliver, men de kunne ikke hjælpe. 

Vores svar fra

 

Du oplyser ikke hvilken værdiansættelsesmetode man anvender i andelsboligforeningen.

Hvis det er den offentlige vurdering er risikoen næppe stor for fald i værdien.

Jeg kan ikke råde dig her i brevkassen. Det afhænger helt af din økonomi og dine forhold i øvrigt.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.