Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Spørgsmål om beregning af andelsværdi

Vi er en forholdsvis ny andelsforening. Den er opstartet med en værdi på ca. 6,4 mil. Her er vores lån i foreningen ca. 5 mil. Og andelene er så de ca. 1,4 mil. Dette har givet en fordeling af lån på 77,6% og andelene 22.3 %. I forbindelse med den sidste offentlige vurdering er værdien af vores forening steget. Nu er spørgsmålet hvordan denne stigning fordeles. Beholder hver andel de 22,3 % af den samlede værdi, eller beregnes der et nyt forholdstal mellem lån og værdi. Dvs. i vores tilfælde er den nye værdi ca. 6,7 mil. Beregner vi så et nyt forholdstal der hedder 5/6,7 =0,75 (samlet lån divideret med nye vurdering) og dermed har hver andel en værdi på 0,25 = 25% af den nye værdi. Altså er det rigtige tal de oprindelige 22,3% eller er det den nye beregning som siger 25%.  

Vores svar fra

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – fordeles “friværdien” i ejendommen i henhold til andelsindskuddet (forholdsmæssigt).
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.