Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Spørgsmål ang ejendomsmæglers rådgivning

Jeg ved ikke om du er den rette person til at svare på dette spørgsmål. Men vi solgte vores andelslejlighed i september måned 2009. Kort efter opstår der en vandskade(som vi udbedrer for egen regning) og i den forbindelse bliver vi gjort opmærksomme på at badeværelset ikke er blevet godkendt. Da vi byggede badeværelset var vi ude i en masse komplikation, fordi den murer der udførte arbejdet, ikke udførte et tilfredsstillende stykke arbejde og ikke levede op til sine aftaler med os. Men dette er en hel anden sag. Men denne murer fortalte os at han havde sørget for godkendelse af badeværelset. Så da køber af lejligheden oplyser os om at badeværelset ikke er godkendt, er det ny viden for os. Mit spørgsmål til dig er så: Er det ikke ejendomsmæglerens job at finde ud af, at de ting som er lavet i lejligheden er godkendt hos kommunen, for ellers skal det jo fremgå af købskontrakten? Har ejendomsmægleren gjort en fejl i denne sag? Håber du kan svarer på mit spørgsmål da vi har lidt en del økonomisk skade på alt dette. 

Vores svar fra

  
Det lyder ikke godt.

Ejendomsmægleren skal efter ejendomsmæglerlovens § 14 i fornødent omfang indhente oplysninger, så aftale kan indgås på betryggende måde. Det er muligt, at denne forpligtelse er tilsidesat ved manglende indhentelse af oplysninger.

Problemet er imidlertid at ejendomsmægleren – hvis han konkret har tilsidesat sine pligter, på dette område er undergivet en almindelig erstatningsregel, som forudsætter, at I har lidt et tab. Da salgsprisen må forventes at have været lavere, hvis I havde vidst, at der var problemer med badeværelset er der formelt set ikke lidt noget tab.

 I vil imidlertid i udgangspunktet kunne videreføre erstatningskrav til jeres udførende håndværker, hvis denne har leveret mangelfuld ydelse og herunder ikke har indhentet godkendelser, som det ifølge aftalen påhvilede ham at sørge for. Jeg mangler imidlertid oplysninger for at afgøre om I har udsigt til at kunnen gennemføre krav mod udførende håndværker. Ønsker I drøftelse deraf er I velkomne til at kontakte mig for drøftelse 

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.